This website uses cookies. By using the site you are agreeing to our Privacy Policy.

Shqipëri

1934 Janar Fuji Photo Film Co., Ltd., u themelua duke u bazuar në një plan qeverisës për të krijuar një industri prodhuese të filmit fotografik për përdorim familjar. Kompania e re ka trashiguar aktivitetin e filmit fotografik të Dainippon Celluloid Company Limited.
^ Shkurt Fabrika Ashiagara (aktualisht Kanagawa Factory Ashiagara Site) filloi të operojë dhe prodhojë filmin fotografik, letrën e stampimit fotografik, lastrat e thata dhe materiale të tjera fotosensitive.
1938 Qershor U ngrit Fabrika Odaware (aktualisht the Kanagawa Factory Odaëare Site)
1944 mars U krijuan marrëdhënie biznesi mes Fabrikës Enomoto Kogaku Seiki Co. Ltd. dhe Fuji Photo Optical Co., Ltd. (aktualisht Korporata FUJINON)
1946 Prill U krijua Natural Color Photography Co., Ltd. (ndryshoi emrin në Fuji Color Photo Co., Ltd., në qershor 1953 dhe më pas u transformua në Fujicolor Service Co., Ltd.)
1963 Tetor U themelua Fabrika Fujinomya
1965 Prill Emri i Fuji Color Photo Co., Ltd., ndryshoi në Fujicolor Service Co., Ltd., dhe operacionet e marketingut të Fuji Color Photo Co., Ltd, u ndanë për të krijuar Fujicolor Trading Co., Ltd.
^ Dhjetor Fuji Photo Film U.S.A., Inc. (aktualisht FUJIFILM U.S.A., Inc.) u themelua në shtetin e Nju Jorkut për të menaxhuar biznesin në Amerikën e Veriut.
1966 Qershor Fuji Photo Film (Evropë) GmbH (aktualisht FUJIFILM Europe GmbH) u krijua në Dyseldorf për të menaxhuar biznesin në Evropë
1972 Dhjetor U themelua Fabrika Yoshida-Minami
1982 Gusht Fuji Photo Film B.V. me seli në Hollandë (aktualisht FUJIFILM Manufacturing Europe B.V.) u krijua si Fabrika kryesore e prodhimit ne Europë
1987 Mars U krijua Fuji Magnetic me qendër në Gjermani (një fabrikë e prodhimit të media recording, aktualisht FUJIFILM Recording Media GmbH)
1988 Korrik Fuji Photo Film Inc. me bazë në Sh.B.A. (aktualisht Sh.B.A. FUJIFILM Manufacturing U.S.A. Inc.) u krijua në North Karolajna si prodhuesi kryesor i grupit në Shtetet e Bashkuara.
1993 Tetor U përvetësuan 51% të aksioneve në shitje nga Chiyoda Medical Co., Ltd
1995 Tetor U themelua në Suzhou, Kinë, FUJIFILM Imaging System (Suzhou) Co., Ltd.,
1996 Qershor U themelua Hong Kong Photo Logistics, Ltd. me bazë në Hong Kong (aktualisht FUJIFILM Hong Kong Limited)
1997 Dhjetor U ble Eurocolor Photofinishing GmbH & Co.KG me bazë në Gjermani
2001 Tetor U themelua Enovation Graphic System, Inc. (një firmë tregtimi të materialeve të arteve grafike, aktualisht FUJIFILM Graphic Systems Sh.B.A., Inc.) me baza në SH.B.A.
2003 Prill U blenë aksione shtesë të Process Shizai Co., Ltd., (aktualisht FUJIFILM Graphic System Co., Ltd.), duke e shndërruar kompaninë në një filial më të fuqizuar.
2004 Prill Chiyoda Medical Co., Ltd., u shkri në FUJIFILM MEDICAL CO., LTD
^ ^ FUJIFILM Battery Co., Ltd., u shkri në FUJIFILM AXIA Co., Ltd
^ Tetor FUJIFILM IMAGING Co., Ltd., e themeluar nga Fujicolor Imaging Service Co., Ltd., dhe FUJIFILM AXIA Co., Ltd., u shkri në një kompani të re, e cila gjithashtu mori përsipër operacionet e marketingut të brendshëm të të katër distributorëve kryesorë të produkteve fotografike për të bashkuar në një veprimtari tregtare dhe atë të marketingut të solucioneve imazherike të grupit Fujifilm
^ Nëntor Arch Chemicals, Inc., me qendër në SHBA e bëri te vetin biznesin e materialeve mikroelektronike, përfshi këtu 100% të aksioneve sipërmarrjes së përbashkët FUJIFILM ARCH Co., Ltd. (aktualisht FUJIFILM Electronics Materials Co., Ltd.)
2005 Shkurt U ble Sericol Group Limited me qendër në Mbretërinë e Bashkuar, (aktualisht FUJIFILM Sericol Limited), një shoqëri kjo me veprimtari të zgjeruar në bojërat e serigrafisë, bojërat e printimit me mbushje (inkjet), dhe bojërave për printer inkjet për përdorim industrial.
2006 Janar Sankio Chemical Co., u shndërrua në degë në pronësi të plotë të kompanisë
^ Shkurt U ble Avecia Inkjet Limited (aktualisht FUJIFILM Imaging Colorants Limited).
^ Prill Hapja e Laboratorit të Kërkimeve të Avancuara (FUJIFILM Advanced Research Laboratories).
^ Korrik U ble Dimatrix Inc. (aktualisht FUJIFILM Dimetrix, Inc.) shoqëri që merret me prodhimin e kokave për printim industrial inkjet, me qendër në SH.B.A.
^ Tetor Grupi Fujifilm kalon nga një strukturë e thjeshtë në një kompani FUJIFILM Holding Corporation në të cilën përfshihen dy shoqëri kryesore të grupit : FUJIFILM Corporation dhe Fuji Xerox Co.,Ltd.
^ ^ U ble Daiichi Radioisotope Laboratories Ltd., e cila u transformua në një degë në pronësi të plotë (aktualisht FUJIFILM RI Pharma Co., Ltd.)
^ Dhjetor U ble Problem Solving Concepts, Inc., një shoqëri për prodhimin e sistemeve të informimit të imazherisë mjekësore për sektorin e kardiologjisë, me qendër në Sh.B.A
2007 Shkurt Transferimi në Tokio Midtown Building i sektorëve administrativë të FUJIFILM Holdings Corporation, FUJIFILM Corporation dhe FUJIFILM Xerox and Co..
^ Korrik Krijohet FUJIFILM Business Expert Corporation si dhe përqendrohen aktivitetet e administratës dhe menaxhimit të burimeve njerëzore
2008 Janar U ble IP Labs GmbH, një shoqëri me qendër në Gjermani, e cila merret me zhvillimin e sistemeve on-line për zhvillimin e fotove.
^ Mars Krijohet filiali FUJIFILM India Private Limited në Indi
^ ^ Toyama Chemical Co.Ltd,falë blerjes së aksioneve te saj, u bë një filial i konsoliduar i FUJIFILM Holdings Corporation.
^ Nëntor Blerja e Empiric System, LLc, një prodhues i sistemeve informative për radiologjinë, me qendër në Sh.B.A.
^ Dhjetor Blihet FUJIFILM-RU, një distributor i pavarur rus që tregëton prodhimet e veta për mjekësinë pamore- nga Marubeni Corporation.
2009 Pri. Fujinon Toshiba ES Systems Co., Ltd. integrohet në kompaninë FUJIFILM Medical Co., Ltd.
^ Maj FUJIFILM Hungary Co., Ltd. (distributori në Hungari) blihet dhe transformohet në një filial (FUJIFILM Hungary Ltd.)
^ Qer. Krijohet FUJIFILM Drug Discovery Research Laboratories
2010 Jan. FUJIFILM USA, Inc. dhe FUJIFILM Graphic Systems U.S.A. Inc. integrohen së bashku për të krijuar FUJIFILM North America Corporation
^ Shk. Krijohet FUJIFILM Pharma Co., Ltd.
^ Gush. FUJIFILM Medical Systems U.S.A., Inc. përfshin Solving Concepts Inc. dhe Empiric Systems, LCC
^ Tet. Krijohet FUJIFILM Middle East FZE si një filial në Dubai
^ Dhj. Prodhuesi / distributori i solucioneve gjysmëpërçuese CMP, Planar Solutions LLC me qendër në Shtetet e Bashkuara, transformohet në një filial në pronësi të plotë
2011 Shk. Blihet një agjenci shitjesh turke për produktet e endoskopisë, FILMED TIBBI CIHAZLAR PAZARLAMA VE TICARET A.S.
^ Mar. Blihet një kompani shërbimesh kontraktuale për zhvillimin dhe prodhimin për industrinë biofarmaceutike, Diosynth RTP LLC and MSD Biologics (UK) Limited
^ Pri. Krijohet Fuji Xerox Service Creative Co., Ltd.
^ Tet. Krijohet FUJIFILM UKRAINE LLC si një filial në Ukrainë
^ Tet. Krijohet PT FUJIFILM INDONESIA në Indonezi
^ Nën. Krijohet FUJIFILM MEDICAL SYSTEMS VIETNAM CO., LTD. si një filial në Vietnam (aktualisht FUJIFILM VIETNAM Co., Ltd.)
^ Nën. Krijohet FUJIFILM ELECTRONIC IMAGING KOREA si një filial në Korenë e Jugut
2012 Mar. Krijohet Fujifilm Kyowa Kirin Biologics, Joint-Venture për zhvillimin, prodhimin dhe shitjen e produkteve biologjike të ngjashme
^ Mar. Blihet SonoSite, një kompani novatore dhe lider në teknologjinë e ultratingujve për pacientët e shtruar dhe gjatë procesit të mjekimit
^ Maj Krijohet FUJIFILM South Africa (Pty) Ltd. si një filial në Afrikën e Jugut
^ Maj Krijohet FUJIFILM Middle East FZE, Morocco Coordination Center si një zyrë përfaqësimi në Marok
^ Qer. Krijohet FUJIFILM Dis Ticaret A.S. si një filial në Turqi
^ Sht. Krijohet FUJIFILM Philippines Inc. si një filial në Filipine
^ Tet. Blihet dega e Kontratimit të proceseve tregtare të kompanisë më të madhe të shërbimeve tregtare në Australi, Salmat Limited
2013 Jan. Krijohet FUJIFILM COLOMBIA S.A.S si një filial në Kolumbi
^ Jan. Krijohet FUJIFILM LATIN AMERICA (PANAMA) S.A. si një filial në Panama