Shqipëri

Fujifilm lançon lenten e re me diametër të gjerë telefoto "FUJINON XF200mmF2 R LM OIS WR Lens"

- Lentja e parë telephoto për serinë X me bardhësi në hapjen maksimale F2.0 – Duke aplikuar teknologjinë e lenteve Fujinon, të përdorura në industrinë e transmetimit dhe kinematografisë, për të prodhuar rezolucion të lartë dhe “bokeh” të bukura - Duke mbuluar gjatësinë telefoto fokale ultra prej 280mm kur është e kombinuar me telekonverterin FUJINON.

20.07.2018

Koorporata FUJIFILM (Presidenti: Kenji Sukeno) ka njoftuar se do të prezantojë lenten FUJINON XF200mm F2 R LM OIS WR (XF200mm F2 R LM OIS WR), një lente kryesore për telefoto me diametër të madh për Serinë X të kamerave digjitale. Kjo lente përdor teknologjinë unike të riprodhimit të ngjyrave të Fujifilm për të ofruar cilësi të shkëlqyeshme të fotografive. Lentja do të jetë në shitje në fund të tetorit 2018, në një kuti që përmban edhe telekonverterin FUJINON XF1.4X TC F2 WR (XF1.4X TC F2 WR), një telekonverter me performancë të lartë që mund të zgjasë gjatësinë fokale 1.4 herë *1. XF200mm F2 R LM OIS WR është lente e parë e këmbyeshme e telekomandës së Serisë X që ofron hapjen maksimale të F2.0. Lente ka gjatësinë fokale prej 200mm (ekuivalente me 305mm në formatin filmik 35mm). Duke përdorur teknologjitë optike të mundësuara përmes prodhimit të lenteve FUJINON, përdorur gjerësisht në industrinë e transmetimit dhe kinematografisë, ajo prodhon mprehtësi të avancuar dhe bokeh të bukura për të arritur performanca të jashtëzakonshme përshkruese. Mund të kombinohet me XF1.4X TC F2 WR, e cila mbështet hapjen maksimale të lentes kryesore të F2.0 dhe zgjat gjatësinë e saj fokale me 1.4 herë, për të mbuluar gjatësinë fokale ultra-telefoto 280mm (ekuivalente me 427mm në 35mm film format) *2, duke e bërë atë një zgjedhje ideale për fotografim sporti, aeroplanësh dhe zogjsh të egër.

XF200mm F2 R LM OIS WR është një lente me diametër të gjerë, që mundëson nxjerrjen e performancës së plotë të sensorit X-TransTM CMOS të FUJIFILM *3, që përdoret në kamera digjitale mirrorless, përfshirë FUJIFILM X-H1. Kjo lente ofron mprehtësi edhe kur apertura është e gjerë, duke përdorur teknologji të avancuar të dizajnit optik dhe teknologji prodhimi që bën të mundur përpunimin e sipërfaqeve të lentes me saktësi në nivel mikroni, të nxitur nëpërmjet zhvillimit të linjave kryesore FUJINON që përfshijnë lente transmetimi që mbështesin 4K / 8K video. Hapësira maksimale e F2.0 dhe gjatësia fokale e gjatë prej 200mm (ekuivalent me 305mm në formatin filmik 35mm) krijon një bokeh të bukur me një performancë te jashtëzakonshme përshkruese. Lentja gjithashtu përmban funksionin e ri të parashikimit të Fokusit *4, i cili ju lejon që menjëherë të ndryshoni fokusin në një pozicion të paracaktuar për të kapur subjektin tuaj kryesor me lehtësi pa pasur nevojë të bëni ri-rregullimet e fokusit. Ruli I trupit të lentes është I perbërë nga aliazhi i magnezit për të krijuar një trup të lehtë por të fortë. Lentja është gjithashtu rezistente ndaj pluhurit dhe kushteve të motit, dhe e aftë për të vepruar në mjedise të ftohtë si -10 ° C, duke e bërë shumë të besueshme si pajisje fotografike për përdorim nga fotografë profesionistë. XF1.4X TC F2 WR është një telecoverter me performancë të lartë i cili është mes të qënit trup aparati dhe lentes për të zgjeruar gjatësinë fokale me 1.4 herë duke nxjerrë në pah maksimumin e performancës optike të avancuar të lentes. Është dizenjuar në mënyrë specifike për të kontrolluar mirë aberacionin, duke mbështetur hapjen maksimale të lentes së F2.0. Kombinimi i XF200mm F2 R LM OIS WR dhe XF1.4X TC F2 WR mbulon gjatësinë fokale prej 280mm (ekuivalente me 427mm në formatin e filmit 35mm)*2, duke zgjeruar spektrin e përdorimit të fotografisë.

Ofrimi i linjës së përgjithshme prej 34 lentesh, duke përfshirë lente zmadhimi XF8-16mm F2.8 R LM WR me ultra-kënd të madh, dhe FUJINON Lens XF16mm F2.8 R WR, FUJINON Lens XF16-80mm F4 R OIS WR dhe FUJINON Lens XF33mm F1R WR, i paraqitur në planin për zhvillimin e lentes të këmbyeshme *5 të Serisë X, Fujifilm mbulon një gamë të gjerë kushtesh të rregjistrimit nga këndi ultra këndor në telefoto ultra, duke ofruar kënaqësi në fotografim me serinë X.

    

*1 Vlera f-stop bie nga një stop.
*2 Hapja më e madhe eshte F2.8.
*3 X-Trans është një markë tregtare e regjistruar e FUJIFILM Corporation. Sensori përdor një rrjet unik të filtrit të ngjyrave për të zvogëluar moiré dhe ngjyra të rreme pa përdorur një filtër optik të ulët (OLPF).
*4 Paraqitur për herë të parë në lentet e ndërrueshme për serinë X
*5 Shko tek http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/xf_lens/roadmap/index.html për udhërrëfyesin më të fundit për lente të ndërrueshme të X Series.

 

1.Tiparet e produktit
(1) Lente kryesore telephoto me diametër të gjerë, XF200mm F2 R LM OIS WR ① Performancë e jashtëzakonshme dhe bokeh i bukur

· Kjo lente përdor elemente me diametër të lartë, të lëmuar në precizion më të hollë se 0.1μm, duke përdorur teknologji të shkëlqyeshme të dizajnit optik të nxitur nëpërmjet zhvillimit të linjave kryesore FUJINON që përfshijnë lente transmetimi që mbështesin videon 4K / 8K. Lente përbëhet nga 19 elementë në 14 grupe, duke përfshirë një element lenteje të super-ED me diametër të gjerë dhe dy lente me diametër të gjerë ED, të krahasueshëm me performancën e elementëve të fluoritit *6. Dizajni minimizon shmangie kromatike për të ofruar një rezolucion të lartë.
· Hapësira maksimale e F2.0 dhe gjatësia fokale prej 200mm (ekuivalent me 305mm në formatin filmik 35mm) krijojnë një bokeh të bukur për performancën përshkruese.

*6 Lloj elementi lenteje bërë nga fluori, i cili karakterizohet nga dispersioni i reduktuar i valëve në transmetimin dhe thyerjen e dritës. Lehtëson një dizajn optik me shmangie minimale kromatike.

(2)Larmia e funksioneve për operacione të lehta AF

· Kjo lente përmban funksionin e ri të rregullimit te fokusit *7, i cili menjëherë ndryshon fokusin në një pozicion të paracaktuar paraprakisht me butonin SET. Kjo ju lejon të përqëndroheni në subjektin tuaj kryesor me lehtësi pa pasur nevojë të bëni ndryshimet e fokusit.
· Lentja përmban funksionin e kufizimit të fokusit, duke kufizuar intervalin e distancës së rregjistrimit për fokusimin automatik. Ky funksion shkurton kohën e funksionimit të lentes për të ofruar AF me shpejtësi të lartë kur të shkrepni një subjekt në distancën prej 5 metrash ose më të madh. Përdorni butonin e zgjedhësit të zonës fokus për të aktivizuar funksionin.
 · Butoni i Kontrollit të Fokusit *7 është i pozicionuar siper trupit të lentes. Përdorni butonin e përzgjedhjes së fokusit për të caktuar një funksion sipas dëshirës tuaj, duke e bërë të lehtë për të hyrë në operacione të tilla si “AF-ON” dhe “Lock Focus”.

                       

 

*7 ‘Firmware’ i trupit të aparatit duhet të përditësohet për të aktivizuar funksionin e paravendosjes së fokusit dhe butonin e kontrollit të fokusit. Firmware i përditësuar do te perditesohet sapo ky produkt do të fillojë të shitet.

 

(3)Performanca e fuqishme e stabilizimit të imazhit

· Kjo lente ofron një performancë stabilizimi 5-stop të imazhit në përputhje me CIPA. Kjo do të thotë që ju mund të mbani në dorë nje lente telefoto, normalisht të ndjeshme ndaj dridhjes së kamerës. Lentja është e ndjeshme ndaj tronditjeve si “panning” ose në tripod, dhe automatikisht aplikon kontroll optimal të stabilizimit të imazhit.

 

(4)AF i shpejtë, i qetë dhe shumë i saktë

· Përdorimi fokusimit më të lehtë ne grupin e lentes, pa zhurmë dhe me saktësi të lartë të AF. Ekziston edhe një mekanizëm i ri që stabilizon grupin e fokusit kur aparati është fikur ose në rishikimin e fotografive të shkrepura për të zvogëluar tronditjet e panevojshme.

                              

(5) Fortësi e avancuar për t'i bërë ballë kushteve të ndryshme ne fotografim.

· Trupi kryesor i lentes është në ngjyrën e re të argjendtë matt, e cila në mënyrë efektive zvogëlon rritjen e temperaturës së brëndshme të tij nën nxehtësinë e fortë të verës. Shtimi i shtresës së lehtë-difuzive gjithashtu kontrollon reflektimet e dritës nga trupi i lentes.
· Përdorimi i aliazës së magnezit arrin një trup lente dhe të fuqishem. Trupi i lentes është vulosur në 17 vende për të bërë rezistente ndaj kushteve të motit dhe pluhurit, dhe të aftë për të vepruar në mjedise të ftohtë si -10 ° C. Elementi i lenteve të përparme është i veshur me fluorin për të sprapsur ujin dhe papastërtinë, duke shtuar performancë shtesë të rezistencës në mënyrë që lentet të mund të përdoren jashtë pa u shqetesuar nga kushtet në të cilat ndodhemi.

(6)Arca-Swiss montim kompatibel me tripodin për përputhshmëri më të mirë me paisjet.

· Kolona e trekëndëshit përmban një brazdë të përputhshme Arca-Swiss me brinjë *8, dhe gjithashtu mbështet duke i fiksuar me tri këmbë 1/4-inch dhe 3/8-inch për të akomoduar pajisjen profesionale.

*8 Mbështetja e Plate Quick Release Arca-Swiss

(2)Performancë të lartë XF1.4X TC F2 WR telekonverter

· Ky telekonverter me performancë të lartë shtrin gjatësinë fokale me 1.4 herë duke nxjerrë performancën e plotë optike të lentes. Është dizenjuar në mënyrë specifike për të kontrolluar mirë aberacionin, duke mbështetur hapjen maksimale të lentes së F2.0.
· Kombinimi i XF200mm F2 R LM OIS WR dhe XF1.4X TC F2 WR mbulon gjatësinë fokale prej 280mm (ekuivalente me 427mm në formatin e filmit 35mm) *2, duke zgjeruar spektrin e përdorimit të fotografisë.

<Aksesore>
Filtri i mbrojtjes PRF-105 / kapaku i përparshem i lentes FLCP-105 (pajisje)

· Me prezantimin e XF200mmF2 R LM OIS WR, Fujifilm gjithashtu do të prezantojë filtrin mbrojtës të PRF-105 në përputhje me fijet e filtrit Φ105mm të lentes dhe kapakun e përparësisë FLCP-105 në të njëjtën kohë.

 

2. Main specifications

XF200mmF2 R LM OIS WR

Type FUJINON XF200mmF2 R LM OIS WR Lens
Lens configuration 19 elements 14 groups
(includes 2ED elements,1super ED element)
Focal length (35mm format equivalent) f=200mm (305mm)
Angle of view 8.1°
Max. aperture F2
Min. aperture F22
Aperture control Number of blades 9(rounded diaphragm opening)
Stop size 1/3EV (22 steps)
Focus range 1.8m~∞
Max. magnification 0.12x
External dimensions: Diameter x Length (approx.)
(distance from camera lens mount flange)
Φ122mm x 205.5mm
Weight (approx.)
(including tripod collar foot, excluding caps and hood)
2,265g
Filter size Φ105mm
Accessories included Lens cap FLCP-105
Lens rear cap RLCP-001
Lens hood
Shoulder strap
Lens case

XF1.4X TC F2 WR

Type FUJINON XF1.4X TC F2 WR Teleconverter
Lens configuration 7 elements 4 groups
(includes 1 aspherical element)
Focal length (35mm format equivalent) 1.4x that of original lens
Max. aperture 1 additional stop
Min. aperture 1 additional stop
Focus range Approx. same as that of original lens
Max. magnification 1.4x that of original lens
External dimensions: Diameter x Length (approx.)
(distance between lens mount and camera mount)
Φ58mm x 15mm (excluding protrusion)
Weight (approx.)
(excluding caps)
130g
Accessories included

Lens front cap
Lens rear cap RLCP-001
Lens pouch

 

 

 

For inquiries on information in this media release, contact:

Media contact:
Corporate Communication Division
TEL:+81-3-6271-2000

Customer Contact:
Please contact your nearest Fujifilm office.
For information on Fujifilm subsidiaries and distributors, please access the following website http://www.fujifilm.com/worldwide/ 

 

 

Topics:
  • Digital Cameras