This website uses cookies. By using the site you are agreeing to our Privacy Policy.

Shqipëri

Fujifilm lançon lenten e re me hapje dhe me kënd ultra të gjerë "FUJINON LENS XF8-16mmF2.8 R LM WR"

Kjo lente mbulon gjatësinë fokale nga këndi më i gjere në botë * 8mm – E përshtatshme për një gamë të gjerë skenash fotografike me një shkelqim të hapjes maksimale F2.8 në të gjithë gamën e zmadhimit - Rezolucion i dukshëm nga qendra në periferi të pamjes përmes teknologjisë së prerjes optike.

20.07.2018

Koorporata FUJIFILM (Presidenti: Kenji Sukeno) do të lançojë "FUJINON LENS XF8-16mmF2.8 R LM WR" (XF8-16mmF2.8 R LM WR), një lente zmadhimi me hapje dhe kënd të gjerë që mbulon një gjatësi fokale me këndin më të gjerë në botë *1 18mm (gjatësia fokale ekuivalente 35mm: 12mm) me një shkëlqim të hapjes maksimale F2.8 gjatë gjithë intervalit të zmadhimit. Do të jetë gjithashtu një shtesë e re për lente të ndërrueshme për Serinë X të kamerave digjitale që realizojnë cilësi të lartë të imazhit falë teknologjisë të riprodhimit të ngjyrës në pronësi të Fujifilm. Lentja do të jetë në shitje në fund të nëntorit 2018. Duke përdorur këndin e saj të gjerë, XF8-16mmF2.8 R LM WR mundëson shkrepje të peizazheve dinamike dhe strukturave të mëdha me theksin tek perspektiva. Për më tepër, në kombinim me shkëlqimin e hapjes maksimale F2.8, ajo është gjithashtu e përshtatshme për shoots brënda shtëpisë me një dritë të vogël dhe për fotografim te qiejve apo dritave natën.

*1 Këndi më i gjerë në botë për një lente të këmbyeshme për një aparat fotografik dixhital me shkëlqim të hapjes maksimale F2.8 në të gjithë gamën e zmadhimit. Deri më 20 korrik 2018. Hulumtim nga Fujifilm.

XF8-16mmF2.8 R LM WR është një lente me zmadhim ultra të gjerë, me hapje të gjerë që mbulon një gjatësi fokale prej 8 deri në 16mm (gjatësia fokale ekuivalente 35mm: 12 deri në 24mm) me shkëlqim të hapjes maksimale F2.8. Duke adoptuar një dizajn optik të përbërë nga 20 lente në 13 grupe, duke përfshirë katër lente asferike, tre lente ED, tre lente super ED dhe një lente korrigjimi të lakimit të fushës *2, lentja paraqet rezolucion të jashtëzakonshëm nga qendra e ekranit në periferi duke e bërë një lente zmadhimi me kënd ultra të gjerë me hapje maksimale F2.8. Duke shfrytëzuar plotësisht kapacitetin e sensorit X-Trans ™ CMOS *3, të zhvilluar nga Fujifilm, i përdorur në kamerat digjitale FUJIFILM X-H1 dhe kamera të tjera X, kjo lente kap cilësinë e lartë të imazhit të Serisë X me hapje të te madhe. Me një trup të lehte, jashtëzakonisht të fuqishem, kjo lente është e rezistuesheme ndaj motit dhe pluhurit, dhe është e aftë për të vepruar në mjedise të ftohta si -10 ° C. Është dizejnuar që të përdoret nga fotografë profesionistë si pjesë e pajisjeve të tyre fotografike. Në kombinim me FUJINON XF16-55mmF2.8 R LM WR dhe FUJINON XF50-140mmF2.8 R LM OIS WR, tashmë të disponueshme,kjo lente do të mbulojë një kënd të gjerë 8mm në telefoto 140mm (gjatësia fokale ekuivalente 35mm: 12mm deri 213mm) gjatësia fokale me bardhësi të hapjes maksimale F2.8, duke plotësuar nevojat e ndryshme të fotografimit.

Fujifilm gjithashtu do të lançojë produktet e reja të mëposhtme: lenten telefoto me një fokus të vetëm dhe me hapje të gjerë FUJINON XF200mmF2 R LM OIS WR si edhe dhe telekonverter me performancë të lartë FUJINON TELECONVERTER XF1.4X TC F2 WR, në shtesë të FUJINON XF16mmF2.8 R WR, FUJINON XF16 -80mmF4 R OIS WR, dhe FUJINON XF33mmF1R WR të prezantuara në hartën e zhvillimit * 4 për lente të ndërrueshme të serive X. Ne do të kemi një total prej 34 lentesh që do të mbulojnë një gamë të gjerë fushash fotografike nga këndi ultra i gjerë deri në telefoto ultra, duke plotësuar kënaqësinë e fotografimit me Serinë X.

 
                   XF8-16mmF2.8 R LM WR                                        When attached to FUJIFILM X-H1

*2 Një lente që punon në përputhje me pozicionin e zmadhimit për të korrigjuar lakimin e fushës që është e njohur në lentet me kënd ultra të gjerë.
*3 X-Trans ™ është një markë tregtare e regjistruar e FUJIFILM Corporation. Me një koleksion të filtrit me ngjyra të hapura, sensor minimizues te efekteve ‘moiré’ dhe ngjyrave të rreme pa përdorur një filtër optik të ulët.
 *4 Referojuni http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/xf_lens/roadmap/index.html për hartën më të fundit të lenteve të këmbyeshme "X Series".

1.Karakteristikat e Produktit
(1) Një lente me zmadhim ultra të gjerë me hapje të gjerë që mbulon një gjatësi fokale te këndit më te madh në botë * 1 8mm (gjatësia fokale ekuivalente 35mm: 12mm)

Përbërja e objektivit përbëhet nga 20 lente në 13 grupe, duke përfshirë katër lente asferike, tre lente ED dhe tre lente super ED. Katër lente asferike minimizojnë deformimin dhe aberacionin sferik, ndërsa gjashtë lentet ED, duke përfshirë tre lente super ED, minimizojnë aberacionin kromatik me zmadhim të lartë. Është një lente me zmadhim ultra të gjerë me aperturë të gjerë që mbulon një gjatësi fokale të këndit më te madh në botë * 18mm (35mm ekuivalent me gjatësinë fokale: 12mm) me shkëlqim të aperturës maksimale F2.8 në të gjithë gamën e zmadhimit.

                             

(2) Rezolucion shumë i mirë përmes teknologjisë optike të prerjes
· Ka një lente korrigjimi të lakimit të fushës që vepron në përputhje me pozicionin e zmadhimit. Korrigjon efektivisht lakueshmërinë e fushës që është e dukshme në lentat me kënd të gjerë, duke realizuar rezolucion të lartë nga qendra e ekranit në periferi përgjatë gjithë intervalit të zmadhimit.
· Veshje Nano-GI aplikuar në dy lentet e para, duke minimizuar imazhin fantazem dhe incidentet diagonale të shpërthimit të dritës duke penguar qartesinë e fotografisë.

(3) Autofokus me shpejtësi të lartë dhe pa zhurmë
· Eshtë i pajisur me një motor linear për shpejtësi të lartë, me fokusim automatik pa zhurmë, duke bërë të mundur një përvojë të qetë fotografimi.

(4) Qëndrueshmëri e lartë dhe rezistueshmeri ndaj mjediseve të ndryshme.
· Rezistent ndaj pluhurit, gjëndjes së motit, dhe i aftë për të vepruar në mjedise të ftohta si -10 ° C, me 11 pjesë të vulosura në trupin e lentes. Një shtresë fluori është aplikuar në elementët e lenteve të përparme për qëndrueshmëri të lartë me vetitë mbrojtjes nga uji dhe ndotja, gjë që ju mundëson të fotografoni me vetëbesim në mjedise të jashtme me shi apo pluhur të lehtë.

                           

 

XF8-16mmF2.8 R LM WR

Type FUJINON LENS XF8-16mmF2.8 R LM WR
Lens configuration 20 elements 13 groups
(includes 4 Aspherical elements, 3 ED elements,
3 super ED elements)
Focal length (35mm format equivalent) f=8-16mm (12-24mm)
Angle of view 121°- 83.2°
Max. aperture F2.8
Min. aperture F22
Aperture control Number of blades 9(rounded diaphragm opening)
Stop size 1/3EV (19 steps)
Focus range 25cm~∞
Max. magnification 0.1x (Telephoto)
External dimensions: Diameter x Length (approx.)
(distance from camera lens mount flange)
Φ88mm x 121.5mm
Weight (approx.)
(excluding caps )
805g
Filter size -
Accessories included Lens cap FLCP-8-16
Lens rear cap RLCP-001
Wrapping Cloth

 

 

 

 

For inquiries on information in this media release, contact:

Media contact:
Corporate Communication Division
TEL:+81-3-6271-2000

Customer Contact:
Please contact your nearest Fujifilm office.
For information on Fujifilm subsidiaries and distributors, please access the following website http://www.fujifilm.com/worldwide/ 

 

 

Topics:
  • Digital Cameras