This website uses cookies. By using the site you are agreeing to our Privacy Policy.

Shqipëri

Fujifilm lançon një lente të re zmadhimi portativ "FUJINON UA46 × 9.5BERD"

20.08.2018
Fujifilm lançon një lente të re zmadhimi portativ "FUJINON UA46 × 9.5BERD"

Fujifilm lançon një lente të re zmadhimi portativ "FUJINON UA46 × 9.5BERD"

Lente zmadhimi portative "UA46x9.5BERD"

 • Realizon një zmadhim 46x, zmadhimi më i madh* në botë në një lente portative transmetuese për prodhimin e videos 4K
 • Nevoitet për një shumëllojshmëri të gjerë prodhimesh me “High Dynamic Range” dhe kënd të gjerë prej 9.5mm, këndi më i gjerë në botë* 2 në klasën e tij, me riprodhim të gjallë me ngjyra dhe kontrast të lartë
 • Ofron një mjedis të qëndrueshëm dhe të saktë të shkrepjeve për shkak të mekanizmit të ri të zhvilluar me performancë të lartë kundër vibrimit dhe njësisë së lëvizjes.


FUJIFILM Corporation (Presidenti: Kenji Sukeno) do të lançojë lenten "FUJINON UA46x9.5BERD" (UA46 × 9.5) që paraqet raportin më të lartë të zmadhimit* në botë, në një lente portative për prodhimin e videos 4K në 46x. Kjo lente është planifikuar për t'u lançuar në janar 2019.

UA46x9.5 mbulon një gjatësi fokale prej 9.5mm me një zmadhim të lartë prej 437mm, duke e bërë Lenten me këndin më të gjerë në botë* 2 në klasën e saj. Është një lente zmadhimi portative që mundëson realizim video të pabesueshme të xhiruar në një larmi skenash. Duke përdorur teknologjinë më moderne të dizajnit optik, ajo eliminon “aberrations” ngjyra në minimum. Gjithashtu, ajo realizon riprodhim të gjallë me ngjyra dhe kontrast të lartë duke përmirësuar transmetimin e dritës. Tonet e pasura riprodhohen me High Dynamic Range (HDR). Për më tepër, ajo siguron një mjedis të qëndrueshëm dhe të saktë të shkrepjes për shkak të një mekanizmi të ri të zhvilluar me performancë të lartë anti-dridhje dhe njësie lëvizëse. Kjo siguron një imazh të mirë në mbështetje të krijimit të transmetimeve sportive 4K, dokumentarëve të natyrës, mbulimit të lajmeve dhe aplikacioneve të tjera video 4K. Përveç kësaj, ajo ndihmon një shumëllojshmëri të kërkesave të prodhimit kur kombinohet me një aparat transmetimi HD.

Fujifilm do të lançoje "UA46x9.5" në Ekspozitën Ndërkombëtare të Radio Kinës në Pekin (BIRTV2018), që do të mbahet nga 22 deri më 25 gusht.

* 1 Raporti i zmadhimit më të madh të botës për një zmadhim portativ 4k. Deri më 20 gusht 2018, sipas hulumtimit Fujifilm. Deri më 20 gusht 2018, sipas hulumtimit Fujifilm.
* 2 Këndi më i gjerë i botës në një lente zmadhimi portativ 40x ose më të madh. Deri më 20 gusht 2018, sipas hulumtimit Fujifilm.


Prezantimi i pajisjeve transmetuese 4K është duke u përshpejtuar në transmetimet sportive si futbolli dhe bejsbolli, dhe teknologjia e videos 4K po zgjerohet në mbarë botën. Gjithashtu në Japoni, nevoja për prodhimin e videos 4K po rritet pasi "New 4K / 8K Satellite Broadcasting" fillon nga dhjetori 2018. Përveç kësaj, kërkesa për të bërë fotografi HDR me cilësi të lartë, që reflekton gjallërisht kontrast, për prodhimet konvencionale HD, po rritet. Duke reflektuar nevoja të tilla në rritje nga përdoruesit, lentet e transmetimit me performancë të lartë janë gjithnjë e më të kërkuara. "UA46x9.5" përmban raportin më të madh të zmadhimit* në botë në një lente portative transmetuese 4K, duke arritur një zmadhim 46x. Mbulon një gjatësi fokale nga 9.5mm në një zmadhim të lartë prej 437mm, duke e bërë atë Lenten me këndin më të gjerë** të botës në rangun e saj. Mbulon një gamë të gjerë situatash, nga shkrepjet me të gjithë sfondin deri në ato ne afërsi të subjekteve. Gjithashtu përdor teknologjinë optike të dizajnit optik për të shmangur “aberrations” të ndryshme në minimum. Për më tepër, duke përmirësuar transmetimin e dritës me shtresën e patentuar Fujifilm, realizon riprodhim të gjallë me ngjyra dhe kontrast të lartë. Është e mundur të kapni imazhe duke përfituar nga HDR dhe tonet e pasura të cilat riprodhohen edhe për skenat e shkrepura në muzg ose në rrezet e diellit të fortë kur ekziston një sasi e madhe kontrasti. Meqë ajo përmban një mekanizëm anti-dridhjeje të re dhe në njësi lëvizëse, ajo gjithashtu mund të përdoret për të xhiruar video me pak dridhje dhe funksionim të saktë. "UA46x9.5" mbulon fuqishëm jo vetëm transmetimet sportive, por edhe dokumentarët e natyrës, mbulimin e lajmeve dhe prodhimin e videove të tjera 4K.

Meqenëse mund të instalohet edhe në kamera transmetimi HD, mund të realizohet HDR me cilësi më të lartë, duke shfrytëzuar në mënyrë efektive pajisjet ekzistuese të transmetimit.

Fujifilm po planifikon të zgjerojë linjën e lenteve portative të transmetimit për prodhimin e videos 4K, me futjen e "FUJINON UA46x13.5BERD" që planifikohet të lançohet pranverën e ardhshme. Ajo përmban të njëjtin raport 46x zoom si "UA46x9.5" dhe mbulon një gjatësi fokale nga 13.5mm në 621mm.

Lentet FUJINON nga Fujifilm janë të njohura për imazhe elokuente me cilësi të lartë dhe janë përdorur në aplikacione të ndryshme të prodhimit duke përfshirë filma, reklama televizive dhe transmetime të drejtpërdrejta sportive në mbarë botën. Fujifilm do të vazhdojë të përdorë teknologjitë e tij optike me preçision të lartë që krijojnë dhe bashkojnë teknologjitë që janë ushqyer gjatë shumë viteve në fushën e realizimit së videos, për të zgjeruar dhe përmirësuar më tej linjën e lenteve 4K, duke adresuar kështu nevojat e diversifikimit të kërkesave të prodhimit.

1. Emri i produktit, data e lëshimit dhe çmimi

Lente portative të transmetimit

"FUJINON UA46x9.5BERD"

Janar 2019 (çmimi s’është përcaktuar akoma)

2. Karakteristikat kryesore

(1) Raporti më i lartë i zmadhimit në botë në një lente portative transmetuese për prodhimin e videos 4K, duke realizuar një zmadhim 46x

 • Duke adoptuar një metodë "multi-group zoom", e cila lëviz grupe të shumta lente zmadhimi, si dhe saktësi prodhimi te lenteve të mëdha aperture asferike, është arritur një raport zmadhimi 46x, raporti më i lartë i zmadhimit në botë në një lente portative për transmetim 4K. Mjegullimi i jashtezakonshëm gjatë zmadhimit, i cili shpesh ndodh me lente zmadhimi me zmadhim të lartë, mund të shtypet në minimum për shkrepje të qarta në gjithë diapazonin e zmadhimit.
 • Lentet te tilla thyejnë shtrembërimin në masën më të madhe të mundshme që mund të ndodhë në shkrepjet me gjatësi fokale të këndit të gjerë. Ajo mbulon një gjatësi fokale nga 9.5mm në një zmadhim të lartë 437mm, duke e bërë atë këndin më të gjerë në botë*2 në rangun e tij dhe duke e lejuar të plotësojë kërkesat e ndryshme.
 • Realizon video të pabesueshme 4K për transmetimet sportive, dokumentarët e natyrës, mbulimin e lajmeve dhe të tjera.


(2) Riprodhon tone të pasura duke përdorur teknologjinë optike të dizajnit optik

 • Aberacione aksiale dhe zmadhimi*4 janë të shtypur në minimum duke falënderuar teknologjinë optike të dizajnit optik që përdor ED dhe lente fluorit*3. Përveç kësaj, një "lekure shumë-shtresore" HT-EBC (High Transmittance Electron Beam Coating) e Fujifilm është aplikuar për një nivel të lartë transmetimi dhe realizon riprodhim të gjallë me ngjyra dhe kontrast të lartë. Kjo bën të mundur që të xhironi me HDR, duke riprodhuar tone të pasura madje edhe për skena të shkrepura në muzg ose në rrezet e diellit kur ka një kontrast të madh.
 • Meqënëse mund të instalohet edhe në kamera transmetimi HD, video HDR me cilësi më të lartë mund të realizohen duke përdorur në mënyrë efektive pajisjet ekzistuese të transmetimit


*3 Lente duke përdorur fluorit dhe që paraqesin një shpërndarje të vogël kromatike për indeksin thyes dhe transmetimin e dritës. Realizon një dizajn optik me një nivel jashtëzakonisht të vogël të shmangies kromatike.
*4 Shmangie të shkaktuara nga ndryshimet në indekset thyese varësisht nga gjatësia e valës së dritës. Shmangie aksiale kromatike ndodhin kur pikat fokale nuk përputhen dhe imazhi behet “Blurry”. Zvogëlimi i shmangjeve kromatike ndodh kur ngjyrat janë të turbullta në anët e imazhit.


(3) Pajisur me një mekanizëm pronesi e Fujifilm, anti-dridhje, duke mbështetur prodhimin video 4K

 • Një sensor me xhiro me performancë të lartë mundëson zbulimin e saktë të dridhjeve të minutësorit.
 • Përdorimi i një mekanizmi anti-dridhjeje bazuar në sistemin "rul të topit qeramik". Përdorimi i topave qeramike të formuar me precision për seksionet e vozitjes redukton rezistencën ndaj fërkimit, ndërkohë që parandalon dridhjet në masën më të madhe të mundshme dhe korrigjon me saktësi blurrjen e imazhit të shkaktuar nga era ose vibrimet.
 • Shtypni belbëzimin*5 kur lëvizni kamerën horizontalisht, gjë që mund të ndodhë lehtësisht kur shfletoni. Kjo lejon që inkuadrimi të kryhet sipas qëllimit.


*5 Një dukuri në të cilën pamja zbulohet si ndikim dhe zbatohet korrigjimi i paqëllimtë, duke bërë që inkuadrimi të kthehet pak.

(4) Njësia e re e zhvilluar, së shpejti do te realizoje një nivel të lartë të operueshmërisë

 • Njësia e rindërtuar përmirëson shpejtësinë e drejtimit të zmadhimit, fokusit dhe irisit, duke realizuar një nivel të saktë të operueshmërisë. Kjo e bën të mundur zoomimin e qetë dhe lejon që subjektet qe lëvizin të kapen shpejt dhe me saktësi
 • Lente vjen me 16-bit encoders*6, të aftë për të bërë prodhim me rezolucion të lartë ne të dhënat e lenteve duke përfshirë zmadhimin dhe informacionin e pozicionit fokal. Ajo mund të lidhet me sisteme të ndryshme të tilla si një sistem virtual te studios për kombinimin e imazheve të CG me pamjet e veprimeve të drejtpërdrejta


*6 Një sensor për konvertimin e informacionit të pozicionit në sinjale dixhitale. Të dhënat e pozicionit të zmadhimit dhe fokusit ndahen në rezolucion 16-bit dhe dalin si sinjale elektrike.

(5) Realizon ‘bokeh’ natyror me adoptimin e një dizajnimi me dhëmbë të hapur

 • Një formë aperture më afër me atë të një rrethi realizohet duke miratuar nëntë thika të hapura, duke lejuar imazhet të përdorin rreze të bukura të dritës dhe një bokeh më natyral.


3. Specifikimet kryesore

Emri Modeli: UA46x9.5BERD
Mbështetja e kameres: 2/3-inch sensor Bayonet-mount kamera
Raporti i zmadhimit: 46x
Gjatësia fokale: (1x) 9.5mm-437mm
                          (2x) 19-874mm zgjerues 2x
Hapësira maksimale: (F-No.) 1: 2.0 (9.5mm-224mm)  1: 3.9 (437mm)
Distanca minimale e objektit (M.O.D) nga Front Lens 2.8
Dimensionet e objektit në M.O.D.: 16: 9
Raporti i pamjes: [Horizontal x Vertical] (1x) 9.5mm 2653mmx1491mm 437mm 59mmx33mm
                                                        (2x) 19mm 1331mmx748mm 874mm 30mmx17mm
Fusha këndore e shikimit në M.O.D.: 16: 9
Raporti i pamjes: [Horizontal x Vertical] (1x) 9.5mm 53.6 ° x31.7 ° 437mm 1.3 ° x0.7 °
                                                         (2x) 19mm 28.3 ° x16.1 ° 874mm 0.6 ° x0.4 °
Filtroni file M127x0.75 Approx.Size φ146.5 x 345.8mm (φxLength)
                                  Approx.Mass 5.7 kg (pa Lens Hood)

 

Files:

Topics:
 • Optical Devices