This website uses cookies. By using the site you are agreeing to our Privacy Policy.

Shqipëri

Fujifilm zbulon modelin GFX 100 megapikselësh

- Koncepti për një model të ri, të aftë për të prodhuar cilësinë më të lartë të imazhit në botë * 102 milionë piksela - Një aparat fotografik dixhital i ri i formatit të mesëm të Serisë GFX pa reflektim që përfshin sensor të madh rreth 1.7 herë referuar madhësisë së sensorit të imazhit me madhësi të plotë 35mm - Plotëson në menyrë perfekte një gamë të larmishme të nevojave të konsumatorëve me funksione të larta duke përfshirë fokusimin automatik me shpejtësi të lartë/ saktësi të lartë, dhe me veçori stabilizimin e imazhit të integruar dhe aftësi të shkrepjes 4K video.

25.09.2018

Koorporata FUJIFILM (me President: Kenji Sukeno) ka zbuluar konceptin GFX 100Megapixels, konceptin e modelit aktualisht në zhvillim si një shtesë e re për serisë GFX - një seri mirrorless e aparateve digjitale me format të mesëm që përfshin një sensor të madh rreth 1.7 herë më të madh se sensori me imazh të plotë 35mm ** (43.8mm x 32.9mm.)

Koncepti GFX 100Megapixels
Koncepti është krijimi i modelit prijës të Fujifilm me performancë më të lartë dhe veçori të reja plotësisht të afta për të përmbushur nevojat e ndryshme të fotografëve profesionalë dhe amatorëve të avancuar. Ajo përfshin sensorin më të madh të imazhit ne botë prej 102 milionë pikselash, i cili është më i madh se sensori me madhësi të plotë 35mm, në vazhdën e cilësisë së imazhit me teknologjinë e riprodhimit të ngjyrave në ponësi të Fujifilmit.

Karakteristikat kryesore të modelit GFX 100Megapixels

 • Arritja e cilësisë së imazhit më të mirë në botë dhe lëvizshmërisë superiore duke përfshirë Fujifilm G Sensor Image Format me 102 milionë piksela
  Ajo përfshin sensorin e ri të imazhit të formatit Fujifilm G me 102 milionë piksela më të larta në botë. Së bashku me shpejtësinë e përpunimit të imazhit X-Processor 4, FUJINON GF Lens që siguron rezolucion ultra të lartë të imazhit dhe teknologjinë e riprodhimit të ngjyrave në pronësi të Fujifilm, eksperiencë e akumuluar në më shumë se 80 vjet, kamera prodhon cilësinë më të lartë të imazhit në botë, me saktësi dhe riprodhim të saktë deri në detajet më të bukura. Ky është aparati dixhital i parë me format të mesëm në botë *** me inkorporim të pikselave të zbulimit të fazës përgjatë gjithë sensorit (raporti i mbulimit prej 100%), duke lejuar fokusimin automatik me shpejtësi dhe saktësi të lartë kudo që ndodhet objekti në kornizë. Ky mekanizëm bën të mundur përdorimin e fokusit automatik për të ndjekur objektet lëvizëse, të cilat ishin të vështira me sistemin tradicional të kontrastit të autofokusit, duke rezultuar në një fokusim të vazhdueshëm automatik dhe aftësi performance që tejkalon pritjet konvencionale për kamerat digjitale me format të mesëm.
 • • Zgjerimi i fushës së fotografisë me rezolucion ultra të lartë përmes teknologjisë së stabilizimit të integruar të imazhit, të parës në botë për t'u inkorporuar në një aparat fotografik dixhital me format të mesëm
  Fujifilm ka zhvilluar një sistem të ri të stabilizimit të imazhit, sistemi i parë i tillë në botë që do të inkorporohet në kamera digjitale të formatit të mesëm ***. Ndërsa stabilizimi i imazhit të ri punon me të gjitha varietetet e lenteve të ndërrueshme, zgjeron fushën e fotografisë me rezolucion ultra të lartë të mbajtur me dorë me sensor 102 milion pixel.
 • • Përmbushja e nevojës për prodhimin e kamerës së parë në botë që realizon video me cilësi të lartë *4 me format të mesëm të pajisur për të shkrepur video 4K
  Kombinimi i sensorit të sapo-zhvilluar të imazhit me aftësi të leximit me shpejtësi të lartë dhe procesor me përpunim të imazhit me shpejtësi të lartë X-Processor 4, siguron aftësinë e parë në botë për të shkrepur video 4K (4K 30p 10bit) *5 mirrorless medium format. Një sensor i formatit të mesëm, më i madh se sensorët e përdorur përgjithësisht në kamerat e kinemasë të lartë, krijon thellësi më të madhe të fushave për subjektet e fushës së cekët, përmirëson riprodhueshmërinë në një gamë të gjerë tonesh me ngjyra dhe siguron ndjeshmëri superiore. Kjo u jep fotografëve aftësinë për të xhiruar me lehtësi filma me cilësi të lartë që kapin textures dhe thellësi të pasura, si dhe një ndjenjë të atmosferës të pranishme në një skenë të caktuar.
 • • Drita e fortë, e fuqishme vertikale dhe trupi i aliazhit të integruar të magnezit siguron thjeshtësi në përdorim
  Megjithëse kamera përfshin një sensor të madh imazhi, ajo është e njëjta madhësi dhe peshë si një aparat fotografik dixhital me blic dhe me lente të pajisur me një sensor imazhi me madhësi 35mm. Është aparati i parë në serinë GFX që ka një bateri grip në pozicionin vertikal dhe një trup aliazhi të integruar në magnez, një dizajn që e bën kamerën jashtëzakonisht të fuqishme, duke arritur stabilitetin e mbajtjes së mirë kur bashkon ose heq lente të mëdha të këmbyeshme.

*Që nga 25 shtatori 2018. Për kamerat dixhitale mirrorless në treg.
** Imazhi i formatit me madhësi 36mm x 24mm
***Që nga 25 shtatori 2018
*4 Për kamerat dixhitale pa pasqyrë me sensorë të imazhit prej 43.8mm x 32.9mm ose më të mëdha. Të dhënat e anketuara nga Fujifilm më 25 shtator 2018.
*5 Mund të xhironi pamjet e qarta në cilësinë 4K me 30 korniza për sekondë. Është gjithashtu e mundur të regjistrohet një gamë e pasur e informacionit me ngjyrë 10 bit. (10 bit është një njësi e informacionit me ngjyra).

Topics:
 • Digital Cameras