België

De productiehoeveelheid van DEKALU is meer dan verdubbeld met Acuity

23.11.2016
Fujifilm DEKALU owner, Jeroen Rengelink

Fujifilm DEKALU owner, Jeroen Rengelink

Familiebedrijf en drukker DEKALU is gevestigd in Winterswijk in het oosten van Nederland. De productie van het bedrijf nam een hoge vlucht na de toevoeging van de sterk presterende grootformaat flatbedprinter Acuity F aan zijn productiepakket. DEKALU is gespecialiseerd in POS en signalisatie voor de retailsector, inclusief de productie van diverse creatieve toepassingen met meerwaarde, zoals lenticulaire posters en displays. Het bedrijf telt vele klanten in zowel Nederland als Duitsland, die allemaal veel belang hechten aan de kwaliteit en betrouwbaarheid van het printwerk.


DEKALU zag in hoe het bedrijf kon groeien met bestaande klanten maar ook door nieuwe klanten aan te trekken – als het maar een manier kon vinden om de productiviteit aanzienlijk te verhogen. Eigenaar Jeroen Rengelink legt uit: “Kwaliteit is altijd van het grootste belang geweest voor onze klanten, maar we merkten onlangs dat snelheid van levering even belangrijk aan het worden is. De levertijden, die onze klanten vragen, worden steeds korter en we beseften dat we een manier moesten vinden om onze productiesnelheid aanzienlijk moesten verhogen om al het mogelijke werk dat op ons afkwam de baas te kunnen zijn.

“We werkten met twee Acuity Select HS flatbedprinters. Omdat we een uitstekende relatie hebben met Fujifilm sinds de eerste van die printers in 2009 werd geïnstalleerd, was het logisch om verder met het bedrijf te blijven samenwerken. Fujifilm bood ons met de Acuity F het perfecte platform voor de noodzakelijke stijging van de productiviteit.”

Zes maanden na installatie is de Acuity F daar ook in geslaagd. “Onze productiecapaciteit is meer dan verdubbeld”, zegt Rengelink. “En met de groei van ons bedrijf is die nieuwe capaciteit ingenomen. De snelheid waarmee we nu opdrachten kunnen uitvoeren is buitengewoon. En door de investering kunnen we een gigantische hoeveelheid dringend werk uitvoeren die we een jaar geleden niet op tijd zouden hebben geleverd.”

En wat voor DEKALU belangrijk is, bracht de kwaliteit niet in gevaar: “Onze klanten waren gewend aan de betrouwbare hoge kwaliteit van onze Acuity HS printers”, legt Rengelink uit. “Maar Fujifilm vertelde ons dat de kwaliteit van het drukwerk van de Acuity F zelfs nog beter is. We zijn er ontzettend blij mee, maar ook met de professionele ondersteuning die we krijgen van het team van Fujifilm in Nederland.”

Nils Gottfried, Product Manager, Wide Format Inkjet Solutions, Fujifilm EMEA, zegt: “Fujifilm en DEKALU werken nu al zeven jaar succesvol samen – en we zijn blij dat we hen konden helpen om hun bedrijf dit jaar zo snel te laten groeien. Fujifilm beschikt over een groot assortiment grootformaat oplossingen voor alle bedrijfsbehoeften. Met de Acuity F en de juiste ondersteuning konden we DEKALU de perfecte middelen bieden om al hun mogelijkheden te benutten.”


Neem voor meer informatie contact op met:
Daniel Porter
AD Communications
E: dporter(at)adcomms.co(dot)uk
Tel: +44 (0)1372 464470

Recent nieuws:
  • Graphic Systems