België

Fujifilm introduceert ELUXEO™ - endoscopiesystemen van de volgende generatie met de unieke 4-LED Multi Light™-technologie

19.10.2016

Fujifilm Europe, een pionier in diagnostische beeldvorming, heeft bij de UEG Week 2016 in Wenen officieel voor het eerst haar ELUXEO™-endoscopiesysteem gepresenteerd. Het pronkstuk is de innovatieve 4-LED Multi Light™-technologie van Fujifilm. Met dit systeem kunnen endoscopisten geavanceerde endoscopie met betere beelden gebruiken met superieure visualisatie en differentiatie van mucosale oppervlakken en vaatstructuren binnen het maag-darmkanaal. Exacte karakterisering en efficiëntie in de dagelijkse klinische routine worden ook gewaarborgd door de geoptimaliseerde Multi Zoom-functie en de nieuw ontworpen G7-greep. Vooraanstaande deskundigen hebben tijdens het satellietsymposium 'Image-enhanced endoscopy with BLI and LCI - Increased accuracy in sight?' van Fujifilm de voordelen en de eerste klinische ervaringen besproken.

Het endoscopische ELUXEO™-systeem met de unieke 4-LED Multi Light™-technologie van Fujifilm zet de nieuwe norm in lichtintensiteit en endoscopische beeldvorming. Door het combineren van verschillende golflengtes en de specifieke toepassing van geïntensiveerde lichtspectra, die zijn gemaakt met de geïntegreerde lichtbron, zorgt deze technologie ervoor dat zorgverleners eenvoudig kunnen schakelen tussen de drie beeldvormingsmodi, White Light, Blue Light Imaging (BLI) en Linked Colour Imaging (LCI), waarmee wordt voldaan aan de hoogste normen in helderheid en contrast. "Tijdens de ingreep is de BLI-modus bijzonder handig voor het nemen van een onmiddellijke behandelingsbeslissing", aldus Prof. Alessandro Repici, directeur van de afdeling Endoscopie bij het Humanitas Research Hospital in Milaan (Italië), een van de eerste gebruikers van het systeem in de klinische praktijk. "Dit vereenvoudigt de identificatie van letsels, ontstekingen en vroege stadia van colorectale kanker, maakt de diagnose gemakkelijker en nauwkeuriger en draagt dus bij aan het verbeteren van het resultaat voor de patiënt."

Exacte diagnose en behandeloplossingen op maat worden verder ondersteund door de 135x Multi Zoom die de huidige moderne stand van de techniek vertegenwoordigt. "In de klinische praktijk hebben we te maken met verschillende mucosale patronen en weefsellagen", aldus Prof. Helmut Neumann, directeur van het Interventional Endoscopy Center van het Universiteitsziekenhuis van Mainz (Duitsland). "Naast de optische voordelen van het systeem zorgt de nieuwe endoscoop ook voor efficiënte en comfortabele navigatie door het maag-darmkanaal." Een kleinere buigradius en een flexibel instelmechanisme voor eenvoudiger inbrenging zorgen voor nog meer optimalisatie voor de arts en zijn ook ontworpen om het comfort van de patiënt te verhogen.

"Het met BLI uitgeruste ELUXEO™-systeem en de uitmuntende 4-LED Multi Light™-technologie is ontwikkeld in samenwerking met deskundigen in de gezondheidszorg om optimale resultaten te behalen bij het kiezen van beeldvormingsmodi, zoals BLI", aldus Nadja Scheuringer, Marketing Manager van de Endoscopy Systems Division bij Fujifilm Corporation. "De nieuwe endoscopieserie is gebouwd op het erfgoed en de jarenlange expertise van Fujifilm op het gebied van medische beeldvorming en onderstreept ons streven om een betrouwbare partner te zijn voor zorgverleners in ziekenhuizen, klinieken en privépraktijken."

ELUXEO ™ wordt op dit moment geïntroduceerd in de belangrijkste Europese markten. Tijdens de UEG Week heeft Fujifilm ook haar aanstaande pan-Europese workshops en cursussen aangekondigd die plaats zullen vinden in aangewezen referentiecentra. Het opleidingsprogramma is zorgvuldig ontwikkeld om het hoogste trainingsniveau te leveren door nieuwe technologieën te implementeren en rekening te houden met recente ontwikkelingen in geavanceerde endoscopie om de zorg voor patiënten voortdurend te verbeteren.

Daarnaast is een nieuwe trainingsmodule beschikbaar over de toepassing van BLI Imaging voor Barrettoesofagus (BO) op het nieuwe wetenschappelijke platform van Fujifilm voor zorgverleners op http://www.bli.eu . De unieke interactieve trainingstool zorgt ervoor dat endoscopisten kunnen zien hoe goed ze vroege neoplasie kunnen detecteren en afbakenen, hoe goed ze presteren in vergelijking met andere deskundigen en hoe technologieën zoals BLI hun klinische praktijk kunnen verbeteren. De module is ontwikkeld door Prof. Jacques Bergman van de afdeling maag-, darm- en leverziekten bij het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam, Nederland.

Contactpersonen voor de media

Petra C. Fujiwara | Head of Corporate Communications
Fujifilm Europe GmbH
Phone: +49 (0)211 5089 203
Mobile: +49 (0)173 949 5017
e-mail: petra_fujiwara(at)fujifilm(dot)eu 

Sandra Wagner | Account Director
Weber Shandwick
Phone: +49 (0)221 9499 1859
Mobile: +49 (0)151 6133 6411
e-mail: swagner(at)webershandwick(dot)com 

Recent nieuws:
  • Medical Systems