België

Geschiedenis

Fujifilm werd opgericht in 1934 voor de productie van fotografische film. Door de jaren heen hebben we uitgebreid naar nieuwe markten en een sterke aanwezigheid uitgebouwd wereldwijd.

1934 Jan Fuji Photo Film Co. Ltd., oprichting op basis van een regeringsplan om een nationale productie van fotografische film in het leven te roepen. De nieuwe firma erfde de afgesplitste filmwerking van Dainippon Celluloid Company Limited.
Feb De Ashigara fabriek (nu de Kanagawa fabriek op de Ashigara site) wordt opgestart voor de productie van fotografische film, fotografisch afdrukpapier, droge platen en ander fotogevoelig materiaal.
1938 Juni De Odawara fabriek (nu de Kanagawa fabriek op de Odawara site) wordt opgestart.
1944 Maart Zakelijke activiteiten verkregen van Enomoto Kogaku Seiki Manufacturing Co. Ltd. en Fuji Photo Optical Co. Ltd. (nu FUJINON Corporation) worden opgestart.
1946 Apr De Natural Color Photography Co. Ltd. (de naam werd gewijzigd in Fuji Color Photo Co. Ltd. in juni 1953 en vervolgens in omgezet in Fujicolor Service Co. Ltd.) wordt opgestart.
1963 Okt De Fujinomiya fabriek wordt opgestart.
1965 Apr De naam van Fuji Color Photo Co. Ltd. wordt gewijzigd in Fujicolor Service Co. Ltd. en de marketing activiteiten van Fuji Color Photo Co. Ltd. worden afgesplitst met de oprichting van Fujicolor Trading Co. Ltd.
Dec Fuji Photo Film U.S.A., Inc. (nu FUJIFILM U.S.A., Inc.) wordt opgericht in de staat New York om in Noord Amerika te kunnen ondernemen.
1966 Juni Fuji Photo Film (Europa) GmbH (nu FUJIFILM Europe GmbH) wordt opgericht in Düsseldorf om in Europa tekunnen ondernemen.
1972 Dec De Yoshida-Minami fabriek wordt opgestart.
1982 Aug De in Nederland gebaseerde Fuji Photo Film B.V. (nu FUJIFILM Manufacturing Europe B.V.) wordt opgericht als de voornaamste productie-eenheid van de Fujifilm Groep in Europa.
1987 Maart Het in Duitsland gevestigde Fuji Magnetic GmbH (een opnamemedia producerend bedrijf, nu FUJIFILM Recording Media GmbH) wordt opgericht.
1988 Juli Het in de VS gevestigde Fuji Photo Film, Inc. (nu FUJIFILM Manufacturing U.S.A., Inc.) wordt opgericht in Zuid-Carolina als de voornaamste productie-eenheid van de Fujifilm Groep in de Verenigde Staten.
1993 Okt Aankoop van 51% aandelen in Chiyoda Medical Co. Ltd.
1995 Okt FUJIFILM Imaging Systems (Suzhou) Co. Ltd. wordt opgericht in Suzhou, China.
1996 Juni Het in Hong Kong gevestigde Hong Kong Fuji Photo Logistics, Ltd. (nu FUJIFILM Hong Kong Limited) wordt opgericht.
1997 Dec De in Duitsland gevestigde Eurocolor Photofinishing GmbH & Co. KG wordt aangekocht.
2001 Okt Het in de VS gevestigde Enovation Graphic Systems, Inc. (een marketing bedrijf voor grafische kunst materialen, nu FUJIFILM Graphic Systems U.S.A, Inc.) wordt opgericht.
2003 Apr Aankoop van bijkomende aandelen in Process Shizai Co. Ltd., (nu FUJIFILM Graphic Systems Co., Ltd.) worden aangekocht, waardoor dit bedrijf een geconsolideerd dochterbedrijf wordt.
2004 Apr Chiyoda Medical Co. Ltd. fuseert in FUJIFILM MEDICAL CO. LTD.
FUJIFILM Battery Co. Ltd. fuseert in FUJIFILM AXIA Co. Ltd.
Okt FUJIFILM IMAGING Co. Ltd. wordt opgericht. Fujicolor Imaging Service Co. Ltd. en FUJIFILM AXIA Co. Ltd. fuseren in het nieuw bedrijf, dat ook de nationale marketing activiteiten van vier grote verdelers van fotografische producten overneemt om de marketing activiteiten van de nationale beeldvormingsoplossingen van de Fujifilm Groep te verenigen.
Nov Aankoop van de afdeling microelektronica materialen van het in de VS gevestigde Arch Chemicals Inc., samen met 100% aandelen in joint venture met FUJIFILM ARCH Co. Ltd. (nu FUJIFILM Electronics Materials Co. Ltd.).
2005 Feb Aankoop van de in GB gevestigde Sericol Group Limited (nu FUJIFILM Sericol Limited), een bedrijf met uitbreidende activiteiten in schermdrukinkten, verpakkingsdrukinkten, en inkjet printerinkten voor industriële toepassingen.
2006 Jan Sankio Chemical Co. Ltd. (nu FUJIFILM FINECHEMICALS CO. LTD. ) wordt omgevormd tot een volle dochtermaatschappij.
Feb Aankoop van Avecia Inkjet Limited (nu FUJIFILM Imaging Colorants Limited).
Apr FUJIFILM Advanced Research Laboratories wordt opgericht.
Juli Aankoop van de in de VS gevestigde producent van industriële inkjet printerkoppen Dimatix Inc. (nu FUJIFILM Dimatix Inc.).
Okt De Fujifilm Groep gaat over naar een holdingcompany structuur toegespitst op de holdingcompany FUJIFILM Holdings Corporation, die de grootste ondernemingen van de groep controleert — FUJIFILM Corporation en Fuji Xerox Co. Ltd.
Aankoop van Daiichi Radioisotope Laboratories Ltd., dat werd getransformeerd in een volle dochtermaatschappij (nu FUJIFILM RI Pharma Co. Ltd.).
Dec Aankoop van het in de VS gevestigde Problem Solving Concepts, Inc., een producent van informatiesystemen voor cardiologische medische beeldvorming.
2007 Feb De werkzaamheden van de hoofdzetel van FUJIFILM Holdings Corporation, FUJIFILM Corporation en Fuji Xerox Co. Ltd. verhuist naar de Tokyo Midtown Building.
Juli Oprichting van FUJIFILM Business Expert Corporation en centralisatie van de administratieve en HR activiteiten.
2008 Jan Aankoop van de in Duitsland gevestigde IP Labs GmbH, waar online fotoservice systemen worden ontwikkeld.
Maart Oprichting van FUJIFILM India Private Limited als dochtermaatschappij in Indië.
Toyama Chemical Co. Ltd. wordt een volle dochtermaatschappij van FUJIFILM Holdings Corporation dankzij de aankoop van aandelen.
Nov Aankoop van het in de VS gevestigde Empiric Systems LLc, een producent van radiologische informatiesystemen.
Dec Aankoop van FUJIFILM-RU, een onafhankelijke Russische distributeur van medische en beeldvormingsproducten, van Marubeni Corporation.
2009 Apr Integratie van Fujinon Toshiba ES Systems Co., Ltd. in FUJIFILM Medical Co., Ltd.
Mei Aankoop van FUJIFILM Hungary Co., Ltd., de distributeur in Hongarije, voor transformatie in een dochtermaatschappij (FUJIFILM Hungary Ltd.)
Juni Oprichting van FUJIFILM Drug Discovery Research Laboratories
2010 Jan Integratie van FUJIFILM USA, Inc. en FUJIFILM Graphic Systems U.S.A. Inc. voor de oprichting van FUJIFILM North America Corporation
Feb Oprichting van FUJIFILM Pharma Co., Ltd.
Aug Integratie van Solving Concepts Inc. en Empiric Systems, LCC in FUJIFILM Medical Systems U.S.A., Inc.
Okt Oprichting van FUJIFILM Middle East FZE als een dochtermaatschappij in Dubai
Dec Transformatie van Planar Solutions, LLC, een in de VS gevestigde fabrikant/distributeur van semiconductor CMP-suspensies, in een volle dochtermaatschappij
2011 Feb Aankoop van FILMED TIBBI CIHAZLAR PAZARLAMA VE TICARET A.S., een Turks verkoopbedrijf van endoscopieproducten
Maart Aankoop van Diosynth RTP, LLC en MSD Biologics (UK) Limited, leveranciers van diensten op het gebied van contractproductie en -ontwikkeling voor de biofarmaceutische industrie
Apr Oprichting van Fuji Xerox Service Creative Co., Ltd.
Okt Oprichting van FUJIFILM UKRAINE LLC als een dochtermaatschappij in Oekraïne
Oprichting van PT FUJIFILM INDONESIA in Indonesië
Nov Oprichting van FUJIFILM MEDICAL SYSTEMS VIETNAM CO., LTD. als een dochtermaatschappij in Vietnam (nu FUJIFILM VIETNAM Co., Ltd.)
Oprichting van FUJIFILM ELECTRONIC IMAGING KOREA als een dochtermaatschappij in Korea
2012 Maart Oprichting van Fujifilm Kyowa Kirin Biologics, een joint venture voor de ontwikkeling, productie en verkoop van biosimilars
Aankoop van SonoSite, marktleider op het gebied van draagbare ultrasound technologie
Mei Oprichting van FUJIFILM South Africa (Pty) Ltd. als een dochtermaatschappij in Zuid-Afrika
Oprichting van FUJIFILM Middle East FZE, Morocco Coordination Center als een vertegenwoordigingskantoor in Marokko
Juni Oprichting van FUJIFILM Dis Ticaret A.S. als een dochtermaatschappij in Turkije
Sep Oprichting van FUJIFILM Philippines Inc. als een dochtermaatschappij in de Filipijnen
Okt Aankoop van de divisie Business Process Outsourcing van Salmat Limited, de grootste business service provider van Australië
2013 Jan Oprichting van FUJIFILM COLOMBIA S.A.S als een dochtermaatschappij in Colombia
Oprichting van FUJIFILM LATIN AMERICA (PANAMA) S.A. als een dochtermaatschappij in Panama