Crna Gora

Fujifilm u Evropi

Fujifilm je prvi prodro na prekomorska tržišta, prvenstveno putem svojih slikovnih poslovnih rešenja. Kompanija je osnovala filijalu u Njemačkoj zaduženu za sveobuhvatno upravljanje evropskim operacijama u 1966., i proizvodnom kompanijom u Holandiji koja je bila zadužena za proizvodnju papira u boji i filmova u boji u 1982. godini.

Danas, FUJIFILM Europe GmbH (Dizeldorf, Njemačka) djeluje kao strateško sjedište za region i podržava svoje grupe kompanija u Evropi u formulisanju marketinga i korporativnih strategija. Pored toga, FUJIFILM Europe B.V. (Tilburg, Holandija) pokriva logistiku, finansije i funkcije kontrole nabavki za cijelo evropsko tržište.

Fujifilm takođe posluje na velikom broju proizvodnih lokacija  širom regiona, među njima FUJIFILM Manufacturing Europe B.V. u Tilburgu, Holandija, kao vodeća proizvodna baza u Evropi za proizvodnju papira u boji i ofset ploča, kao i FUJIFILM Hunt Chemicals Europe N.V. (Kruibeke, Belgija), proizvođač hemikalija za  tržišta fotografske i grafičke umjetnosti. Danas Fujifilm subjekti djeluju u više od 55 grupa kompanija u Evropi i zapošljavaju više od 4.000 ljudi koji rade na R&D, proizvodnji, prodaji i servisnoj podršci. U cijeloj Evropi oni služe raznim industrijama uključujući medicinske, prirodne nauke, grafičke umjetnosti, elektronskih materijala, hemijski, optici, medijima za snimanje, filmskim i fotografskim tehnologijama.

European Gateway