Македонија

Историја на иновации

Од нашите корени како производител на фотографски филмови, ние полека, но сигурно, баравме иновативни решенија во голем број различни области, од обработка на фотографии до медицински системи.

2000-ти

2003 Супер CCD [Photo] Super CCD
Трансназален ендоскоп [Photo] Transnasal endoscope
Дигитален дијагностички систем за рентгенско снимање FCR Profect CS [Photo] FCR Profect CS
2006 Функционална козметика за нега на кожа F Square i [Photo] F Square i
Производи за внатрешна нега: F Cube i [Photo] F Cube i
2007 Astalift, серија препарати за нега на кожа [Photo] Astalift
Metabarrier и Oxibarrier, додатоци во исхраната [Photo] Metabarrier and Oxibarrier
Digital Minilab Frontier 700 Series [Photo] Digital Minilab Frontier 700 Series
2008 Fujifilm Holdings склучија стратешка и бизнис алијанса со Toyama Chemical Co., Ltd. и Taisho Pharmaceutical Co., Ltd.
MV-SR657, FCR Дигитална мамографија CAD [Photo] MV-SR657
Justia, FTS Електронски ендоскопски систем [Photo] Justia
Jet Press 720 (пробно име), инкџет дигитален систем за печатење [Photo] Jet Press 720 (tentative name)
Volume Analyzer Synapse Vincent, систем за анализа на 3D слики [Photo] Volume Analyzer Synapse Vincent
Fujifilm Quality Thermal Photo Paper, материјал за печатење на фотографии со пренос на температура од најновата генерација
Антибактериски, антивирусен, мултифункционален биофилтер
Супер CCD EXR [Photo] Super CCD EXR
Fujifilm FinePix Real 3D систем, 3D дигитален систем за слики [Photo] Fujifilm FinePix Real 3D system